lördag 1 april 2017

Tappa greppet av Katarina von Bredow

På en dramalektion blev Hampus hemlighet plötsligt inte hemlig längre. Han råkade avslöja för alla att han är kär i Victoria, hans allra bästa vän. Allt blir knas och konstigt. De säger inget högt men allt är plötsligt annorlunda.

Hampus pratar inte med någon om det som hänt. Han skingrar tankarna med att spela dator spel. Hemma finns pappa och hans nya tjej Mirja hon som är närmare Hampus i ålder än pappa. Mamma finns i närheten men Hampus vägrar bo hos henne.

Victoria säger sig behöva paus, tid att tänka efter. Hampus vill bara att det ska bli som det var innan. När Victoria inte visste.

Katarina von Bredow är en sedan länge favorit till mig. Läste hennes Syskonkärlek när jag gick på högstadiet. Sedan dess har jag läst nästan allt. Kanske till och med allt utom Släppa taget som Tappa greppet är en fristående fortsättning på. Det funkar fint att läsa denna fortsättning utan att ha läst första. Men det väcker nyfikenhet på hur det är med andra delar av kompis gänget som första boken handlar om.

Detta att jag läst så mycket Katarina von Bredow och hennes fängslande berättelser om omöjlig kärlek gör mig emellanåt väldigt nervös när jag läser Tappa greppet. Jag sitter liksom på nålar oroligt för att det ska hända något mellan Hampus och Mirja. Spännande hur tidigare läsning av författarskap skapar förväntningar och rädslor.

Bäst att Tappa greppet är en helt vanligt ungdomsbok, kompisar, skola, kärlek, föräldrar MEN att den handlar om en kille - hans tankar och känslor. Nu några månader in på 2017 börjar jag fundera på om det inte är  killarnas år i ungdomsboksutgivningen?

/Paula


Tappa greppet
Författare: Katarina von Bredow
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129701340
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar