onsdag 20 april 2016

Noel och den magiska önskelistan av Janina Kastevik

En dag på bussen hamnar Noel jämte en uteliggare med guldtand. När uteliggaren gått av bussen ligger där en lapp kvar. En papperslapp som Noel utan att tänka lägger i sin egen jackficka. När han några dagar senare hittar lappen, står det Noels önskelista på den.

Är det inte skumt? Och kanske lite läskigt? Men Noel han förstår att detta är en magisk önskelista. Vad ska man då önska sig? Pengar? Nej det finns egentligen bara en sak Noel vill ha - en vän. Det är också vad han skriver på lappen. Och vips så plingar det på hans dörr, där står en tjej i hans egen ålder och säger sig vara utelåst ber att få låna telefonen. Hon presenterar sig som Silke och sedan är hon borta igen.

Hände det på riktigt? Hur ska han hitta Silke igen? Noel han är mest ensam, i den nya skolan passar han inte in. Fröken tycker inte om honom, säger att han inte anstränger sig tillräckligt för att få kompisar och när han läser sin dikt högt tror hon att han skrivit av någon annans. Mamma är långt borta och jobbar för läkare utan gränser. Pappa jobbar massa han också. Ibland hör Noel pappa gråta, de saknar båda två mamma massor men de pratar inte om det. Går det att skriva till saker på den magiska önskelistan?

Noel och den magiska önskelistan är en fin berättelse, om en sällsynt 11-åring, om vänskap och familj. Hoppas att Janina Kastevik kommer skriva många fler böcker för denna åldern. Böcker om filosofiska 11-åringar och deras värld.

/Paula som fick boken i brevlådan från författare och detta tillsammans med en fin tygkasse


Noel och den magiska önskelistan
Författare: Janina Kastevik 
Förlag: Hippo Bokförlag (2016)
ISBN: 9789187033490
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar