måndag 4 april 2016

En saga för alla dagar av Ulf Nilsson & ill Stina Wirsén

Hur är det med sagor? Kan man berätta om vad som helst? Vad gör man om sagorna tar slut? Men då hittar man ju på egna sagor såklart. Det är vad familjen i En saga för alla dagar gör. När det finns en liten stund över ja då passar det ju alltid med en saga. sagan avslöjar oftast något om den som berättar sagan också.

Pappa berättar om flickan och cirkushunden. En ledsen hund som behöver bli älskad och när den blir det ja då minns den alla sin gamla trix och konster igen. Farfars tisdagssaga berättar om motorcyklarna som inte kunde simma. Det berättas om söta kattungar, i en annan saga kan en fyra åring köpa en traktor i stället för lösgodis för endast 3 kronor. En saga är riktigt otäck det är den som barnen berättar för varandra. Men sagan som barnen berättar för föräldrarna den om tivolit det är min favorit.

Runt omkring sagorna finns också tips på hur man gör när man själv ska berätta en saga. Hur man fångar upp något från verkligheten och överdriver i massor. Att jag älskar Stina Wirséns illustrationer är ju knappast någon hemlighet i En saga för alla dagar gör dessa illustrationer sig helt perfekt.

En saga för alla dagar är en bok man måste klappa på mycket för att den är så fin. En bok att ge bort i present till alla i sin närhet för vem behöver inte berätta sagor och få inspiration i sagoberättande - jo alla oavsett ålder!

/Paula


En saga alla dagar
Författare: Ulf Nilsson & ill. Stina Wirsén
Förlag: Bonnier Carlsen (2016)
ISBN: 9789163884313
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar