söndag 3 april 2016

Glastronen av Sarah J Maas

Celaena Sardothien en ung lönnmörderska fast i en fängelsegrotta där livet är hårt och piskorna många. När prinsen till kungen hon hatar kommer med ett erbjudande hon inte kan motstå, ja då tackar hon ja. En tävling 24 deltagare som kämpar om platsen som kungen kämpe. Om/när hon vinner sex år i kungens tjänst, sen friheten.

Friheten hon inte haft sen hon var åtta år och ofrivilligt blev lönnmördare lärling hos den bäste. Avfärd mot slottet. Vackra klänningar och träning - allt helt annorlunda mot året i fängelset.  Men den nya tillvaron i slottet och vid hovet måste Celaena tillbringa under annat namn. Alla vet vem den ökända lönnmörderskan är - men det ingen vet är att hon är en gänglig tonårstjej.

Celaena blir vän med prins Dorian, kanske är det mer än vänskap de båda känner. Träna gör hon hela dagarna med Kapten Chaol, till en början så hatar hatar de varandra men vad är det för känslor som uppstå efter ett tag. Vänskap? I hovet finns också prinsessan Nehemia hon som vill sitt folk väl men som är här på helt fel plats för att läsa sig sederna i kungahuset som tagit över hennes eget. Vänskap uppstår också mellan Calaena och Nehemia - men hur är det kan man vara vänner med så många hemligheter mellan sig?

Tre vänner, en tävling att vinna, kärlek, drömmar om framtiden och en egen frihet att få göra vad hon vill med sitt liv.  I slottet finns något ondskefullt som vill komma upp till ytan ... Magi som inte vill väl i en tävling mellan mördare, tjuvar och soldater där alla medel är tillåtna ...

Celaena är en hjältinna att älska!

/Paula


Glastronen : Första boken i Glastronen-serien
Författare: Sarah J Maas
Förlag: Modernista (2016)
ISBN: 9789176458426
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar