måndag 25 april 2016

Fjärilarnas stad av Ingrid Remvall

Efter massor av tjat har Vegas bästa kompis Maxine lyckats tjata med henne till andra sidan muren. Maxine har lagt ner massor av tid på att göra kläder till de. Kläder som gör att de passar in på andra sidan muren. Andra sidan de inte ens får besöka eftersom de är födda på "fel" sida. De är födda till "myror", de ska arbeta, ha ingen rösträtt. Deras syfte är helt enkelt att underlätta allt för de som är födda på rätt sida muren, "fjärilarna".

På andra sidan muren finns de rika och fantastiska de som myrorna tillbringar massor av tid att läsa om. Vad ska Maxine och Vega hitta på Fjärilarnas sida om muren då? Gå på klubb, dansa och titta på vackra människor. På klubben denna kvällen kommer också de som kallas för hovet, de vackraste av alla. Barnen till de mäktigaste. Men de är inte mänskliga de är avancerade artificiella intelligenser med skönhet och begåvning som en människa inte ens kan drömma om.

Vid hovets sida finns också Fenix, deras mänskliga vän. När Fenix och Vegas blickar möts då uppstår magi ... Kärlek. Ingen förstår varför den vackre Fenix kan falla för den alldagliga Vega. Kan hon hålla det hemligt att hon egentligen är en myra hemlig för honom? Spelar det någon roll?

Kärlek, framtid, artificiella intelligenser och galna vetenskapsmän med för mycket makt. Underhållande men lite väl förutsägbar för mig.

/Paula


Fjärilarnas stad
Författare: Ingrid Remvall
Förlag: Affront (2016)
ISBN: 9789187585456
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar