tisdag 9 juli 2024

Pojke av trä av Martin Olczak

En av mina bästa ”genrer” är böcker som handlar om böcker. Här är en sådan. Pinocchio finns plötsligt livs levande i Felix garderob. Felix vet inte vad han ska ta sig till. Pinocchio är dessutom både pratglad och hungrig.  

Felix kommer fram till att han ska fråga Hedda. Hedda som alltid är ensam och läser böcker på rasterna. Kanske kan hon hjälpa honom? Men han kan ju inte fråga henne när någon annan ser det går inte.

Tur för Felix så säger Hedda ja på att följa med hem och se det oförklarliga. Pinocchio varna att han inte är den enda som är utläst ur en bok ...

Det är extra roligt att läsa om Hedda och hennes hemliga bokgömmor, om hur hon lurar mamma för att få mer tid att läsa böcker. Detta fast att hennes mamma förbjuder henne att läsa - något jag verkligen vill veta mer om. Behöver du boktips så delar Hedda med sig av ungefär hur många som helst i boken. 

Pojke av trä är en spännande bladvändare. Det är första delen av 6 stycken böcker så ja det jobbiga med boken är att den slutar i en väldigt cliffhanger och att nästa bok kommer först i september. Och att även den lär sluta i en. Jag längtar!

/Paula


Pojke av trä. Fruktansvärda grejer som ingen får veta (del 1)
Författare: Martin Olczak & ill. Lina Blixt 
Förlag: Rabén & Sjögren (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar