söndag 21 juli 2024

Fake av Astrid Mohlin

Ziggy har vart sjuk och hemma från skolan i åtta dagar. Hon har anat att det var dumt. För är man bästa kompis med Stella så kan vad som helst hända. Särskilt sedan Parvin började i deras klass. Nu är det tydligt att det är Parvin som är bästa kompisen istället för Ziggy.

Hmm något behöver göras. Ziggy startar ett konto som Noa i åttan. Noa som är snyggaste killen på hela skolan och som Stella fått för sig gillar Parvin.

Ziggy som Noa börja skriva till Parvin och det går lätt. För lätt och snabbt kanske för långt. Men det går liksom inte att sluta när Ziggy väl har börjat. Ziggy kan inte låta bli att skriva i matsalskön och klasskompisen Eddie ser det men fattar inte riktigt vad det är Ziggy gör.

Inte förrän Parvin och ”Noas” chattar läcker i klasschatten ... och Eddie bästa kompis Kian får skulden ... Här gapade jag mest när jag läste. Så jobbigt och bra. 

Vi får följa berättelsen genom Ziggy, Eddie och Kians perspektiv vänskaper sätts på prov och lögner genomskådas. Vilka vänskaper tål vilka lögner?

Galet bra och vardagsspännande! Passar alla typ elva, tolv och trettonåringar och deras vuxna!

/Paula


Fake
Författare: Astrid Mohlin
Förlag: Bonnier Carlsen (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar