tisdag 23 juli 2024

Jag ljuger för bra av Sara Kadefors

Maria bor med sin mamma och lillebror. Mamma jobbar mycket för att ha råd med allt. Det innebär att Maria behöver hjälp till mycket hemma med att passa lillebror och laga mat.  Detta är något som Marias ”halv”kompis Malin brukar retas för särskilt det där med att det aldrig finns ost hemma hos Maria. 

Maria drömmer om ett annat liv. Om några år när hon kan börja gymnasiet. Sen när allt ska bli annorlunda och det kanske kan finnas pengar. 

Men så får Malin en ny granne i det stora fina huset. Det är sångerskan Lola som flyttar in där. Lola som varit med i melodifestivalen och som Maria vill komma nära Lola. Så kanske ska hon ändå bli vän med Malin? 

När det visar sig att Lola har en dotter Johanna som är lika gammal som Maria tja då är det nya bästis målet. Kanske är det inte det bästa sättet att bli vän med någon bara för att få komma nära dens mamma? Men Maria är bra på att ljuga och kanske spelar Lola mindre och mindre roll när vänskapen växer fram. Men vad händer om lögnerna kommer fram? 

Fint om vänskap vad som är okej och vad som inte är okej och hur och var gränserna går? Det är också en bok om att ta upp kontakten med en pappa man inte träffat på två år. En bok om drömmar, vänskap, familj och att se vad man faktiskt har. 

/Paula


Jag ljuger för bra
Författare: Sara Kadefors 
Förlag: Bonnier Carlsen (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar