onsdag 30 september 2020

På andra sidan bron av Hanna Jedvik

Ett sms från Joppe får Alma att springa det snabbaste hon kan ut i natten bort från festen och Hedvig. Hon ringer 112 och berättar att Joppe är på bron. De måste skynda sig den snabbaste. 

Joppe blir omhändertagen. Alma förstår inte hur det är möjligt, att hon inte kunnat förstå att hennes bästa bästa vän mådde så dåligt. Vem tar hand om Alma mitt i allt? Varken pappa eller Hedvig förstår hur det känns. Hedvig som blivit flickvännen kör på med sitt eget bandet och spelningen som är på gång. 


Efter sitt första besök hos Joppe på psyket bryter Alma ihop i Slottskogen då träffar hon sjuksköterskan Jim. Han tar hand låter Alma berättar och lyssnar. Alma får Jims telefonnummer fall hon behöver prata mer. Och det gör hon. En ny vän är funnen men vänskapen med Jim krånglar till allt ännu mer. Pappa förstår inget vadå hon kan ju inte vara vän med en gubbe i hans egen ålder? 

Hur mycket kan en ge av sig själv för att ens kärlek ska vara glad? Alma vill inte stå på scen med bandet, det viktigaste av allt för Hedvig. Hedvig vill inte lyssna och kanske gör det att Alma hittar sin egen grej? På andra sidan bron är en fristående fortsättning av Sommarplåga. Jag läser gärna mer om Alma och hennes gymnasiumliv i Göteborg. 

/Paula


På andra sidan bron
Författare: Hanna Jedvik
Förlag: Rabén & Sjögren (2020)
ISBN: 9789129725551
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar