lördag 12 september 2020

Zombielars av Kim W. Andersson

 

Jag har en ny favorit, han heter Zombielars och är levande olevande med en mänsklig mamma och en pappa som är zombie. Lars och mamma har flyttat hur många gånger som helst och det är dags för att börja i en ny skola igen ... mamma har sagt att det finns fler levande olevande i nya skolan men det visade sig vara en vit lögn.

Den nya skolan är allt annat än välkomnande, rektorn är väldigt mycket för att lika barn lär sig bäst tillsammans. Om Lars ska vara i hennes skola får han bete sig mänskligt och inte låta de anda baren döda honom (som om han gjorde det frivilligt).

Allt är hemskt som det brukar vara för Lars till plötsligt får två vänner Robert och ninjan Anna. Anna som blir osynlig när han blir rädd. Någonstans finns det också en häxa som gömmer sig och försöker vara vanlig. 

Att ha vänner gör utanförskapet så mycket enklare men att ha vänner gör också något med Zombielars olevande halva och han blir sjuk ...

Fina Zombielars dig vill jag läsa mer om. Serien bygger på en norsk tveserie med samma namn skapad av Thomas Seeberg Torjussen och Gisle Halvorsen. Jag kommer toktipsa om Zombielars på biblioteket där jag jobbar och är rätt säker på att unga läsare kommer älska!

/Paula


Zombielars Levande olevande och Vi och dom 
Författare: Kim W. Andersson 
Förlag: Rabén & Sjögren (2020) 
ISBN: 9789129725667, 9789129725674

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar