lördag 3 oktober 2020

Sista chansen av Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks

Det är väl inte direkt en hemlighet att hösten är min bästa årstid, prassellöv och kastanjer. Att jag har födelsedag i oktober kanske har lite med det att göra också i alla fall från början när jag var liten.

Sista chansen är den perfekta höstboken! En grafisk roman, ett seriealbum om vännerna Deja och Josiah som jobbar på en höstmarknad för tredje året i rad. De är höstvänner. Deja är framåt, ta för sig, glad, peppig och har dejtat flera av deras kollegor genom åren. Josiah är blyg och väldigt bra på sitt jobb han är oftast MMM månades mesta-marknads-medarbetare. 

Vi får följa med Deja och Josiah under en sista kväll på marknaden. Nästa år blir det collage och inget jobb på höstmarknad. Detta är kvällen Deja bestämt att Josiah ska prata med kolatjejen, hon som han varit besatt av de senaste åren men aldrig pratat med. I kväll ska det ske. De skolkar från jobbet och ger sig ut på jakt efter mod. Labyrint på majsfält, kanderade äpple, försvunna föräldrar, get på rymmen och massor av tid att prata.

Fint, gulligt, måbraigt. Slutet kom inte som en överraskning för mig men för Deja och Josiah var det helt oväntat <3 

LÄS! 

/Paula 


Sista chansen 
Författare: Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks 
Förlag: Berghs (2020) 
ISBN: 9789150223651


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar