måndag 16 december 2019

Sönderslagen av Emma Johansson

Till sina föräldrar missnöje har Juliet vägrat börja på universitetet och flyttat från Stockholm. Hon har flyttat ner till en litet samhälle i Småland för att läsa på folkhögskola. Allt för att på den folkhögskolan finns den bästa franska läraren. Ett år med franska och sedan Frankrike. Drömmen är att bo i Paris.

När Juliet träffar Emil tänds något inom henne hon inte trodde skulle hända. Emil som ena stunden är väldigt snäll och gullig för att nästa stund få ett telefonsamtal och vara på väg bort. Emil som har fullt av hemligheter.

Juliet bär på en stor hemlighet som hon inte berättat för någon den om vad Rasmus gjorde mot henne innan sommaren, innan hon flyttade bort från allt.

Sår, drömmar, klasskillnader, vänskap, trasighet, rädsla för att bli sårad, syskon, kärlek, föräldrar. Livet så som det kan vara och så som det är. Ärligt, ont och underbart. Om året Juliet behöver för att våga stå upp för sig själv i sin familj och det hon blivit utsatt för av Rasmus.

Gillar extra hur Sönderslagen är löst sammankopplad med Emma Johanssons debutbok Papperssjälar.

Emma Johansson en strålande stjärna på den svenska ungdomsbokshimlen!  Skriv mer - jag vill läsa! Om jag får önska så får gärna bok gärna handla om Ronja.

/Paula


Sönderslagen
Författare: Emma Johansson
Förlag: Vox by Opal (2019)
ISBN: 9789188665188
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar