torsdag 7 september 2017

Papperssjälar av Emma Johansson

Emilia har en hemlighet som inte är hennes egen. En hemlighet som äter upp henne inifrån. Har gett henne panikattack, fått henne att sluta springa, inte vilja gå på fest och bli mindre glad. Men hemligheten är inte hennes att berätta inte ens för psykologen.

Skolan bestämmer att de ska börja ha mysiga gemensamhets saker tillsammans. Detta eftersom en av skolans elever dog för ett tag sedan och de alla behöver något bra att fokusera på. Emilia hamnar i samma grupp som Viktor. Viktor som är bror till den döda Theresia. Paniken kommer och hon gör allt för att byta grupp. Men det får hon inte.

När Viktor dessutom dyker upp på samma origamikurs blir det ännu jobbigare. Men sakta börjar de prata med varandra. De blir vänner och de blir kära i varandra. Men är det ens möjligt med tanke på hemligheten?

Papperssjälar är en mörk bok som gör ont att läsa. Det är en bok med ett väldigt vackert språk och en ton jag tycker mycket om. Boken är Emma Johanssons debut jag ser verkligen fram emot att följa hennes framtida skrivande! Ser också fram emot att följa nya VOX by Opal och se vad framtiden tar de.

/Paula


Papperssjälar
Författare: Emma Johansson
Förlag: Vox by Opal (2017)
ISBN: 9789188665003
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Har också fått hem den här, men inte hunnit ta mig an den. Blir nog under veckan.

    SvaraRadera