söndag 3 september 2017

Under odjurspälsen av Klara Krantz

I Uppsala är det höstlov och Signe hon fasar för nio dagar utan Joel. Joel hon så länge varit så galet kär i. Han som nästan inte ser henne. Men han som pratar med henne varje kväll, ibland hela nätterna på icq. Långa chattar. Det är bara det att Joel tror Signe heter Frida och bor i Karlstad ... Joel är kär i Frida och tycker nu när det är lov så är det dags att ses. 

Där finns också bästisen, eller föra detta bästisen Minna. Minna som nu för tiden mest är med Marie istället för med Signe. Men nu passar det då Minna bjudit hem Magnus som hon träffat på Skunk. Han som Minna tycker är ett bottennapp men som har något som Signe dras till. Men han är inte Joel ju. Samtidigt som han går så lätt att prata med och att kyssa. Men men ... 

När Signe väl börjat ljuga ihop en verklighet då är det inte så lätt att hålla i sär något. Helst skulle hon vilja vara normala bra Frida i Karlstad. Men så är det ju inte och allt blir krångligare hela tiden. Folk runt omkring henne bli ledsna och Signe vet inte själv vart hon ska ta vägen. 

Signe fina femtonåriga osäkra Signe som så mycket vill passa in. Få känna att hon hör hemma, att hon är som alla andra och att någon tycker om henne. Någon tycker om henne men det är någon som andra inte godkänner. Någon hon själv egentligen tycker om men hon har bestämt något annat för att allt ska bli bra. Men att vara femton år och veta precis vad som behövs för att det ska bli bra. Lätt är det inte. 

En fråga, en sak jag inte förstå varför icq och Skunk? Inte mig emot som var tonåring samtidigt som Signe. Men de sociala medierna som nämns i boken kunde lika gärna vara i dag eller namnlösa. Varför tidsbestämma en tidlös berättelse? 

/PaulaUnder odjurspälsen
Författare: Klara Krantz
Förlag: Alfabeta (2017)
ISBN: 9789150119312
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar