onsdag 13 september 2017

För att väcka hon som drömmer av Johanna Nilsson

När Josefines mamma blir sjuk i cancer ja då rasar allt. Josefine får för sig att det hänger på henne att mamma ska bli frisk igen. Duktiga ensamma Josefine har regn inom sig och hör en röst som säger till henne att om hon går ner i vikt så mycket och sen så mycket ja då kommer mamma bli frisk. Om Josefine inte korsfäster sig (i alla fall en hand) likt Jesus ja då kommer mamma att dö i natt.

Josefine och hennes familj är med i en frikyrka de ber för mamma och Josefine går och konfirmera sig. Fundera en massa på Gud och Jesus om de finns varför är då mamma sjuk. Varför blir hon aldrig bättre.

I församlingen finns också Marcus som Josefine blir vän med. Han är den enda som hon kan berätta allt för. Hon är också den enda som Marcus kan berätta allt för. Allt om hans mamma, hon som bestämt att han ska gifta sig med dottern till en kändispräst fast det att Marcus inte vill. Kan de genom att lyssna på varandra hjälpa varandra. Eller är det hjälp som stjälper?

För att väcka hon som drömmer aj vad det gör ont att läsa. Jag tycker så mycket om Josefine vill ge henne en kram och berätta att en fjortonåring inte kan ha så stort ansvar som hon själv lägger på sina axlar. Spännande att läsa en ungdomsbok där det självklara är att vara del av en frikyrka.

/Paula


För att väcka hon som drömmer
Författare: Johanna Nilsson
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129701869
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar