fredag 8 september 2017

Allt jag inte sa till dig av Yrsa Walldén

Flytten från Malmö till Falun, en möjlighet att lämna den blyga tystheten kvar i Skåne och börja om. Att börja läsa manuslinjen och   få nya vänner, vänner som är annorlunda än tidigare vänner. Sanna i korridoren bredvid hon lyssnar. Mårten han som är lite äldre sett och gjort saker. De som har saker att skriva manus om.

Men vad har hon, bokens huvudperson hon med det ovanliga namnet som vi aldrig får veta. Hon som precis flyttat hemifrån, lämnat kvar pappa, lillebror och bästisar. Hon som har så svårt att prata i grupp. 

I Falun finns också Dana hon som fascinerar, tar plats och inte är lik någon annan. En ny bästis. Men också någon som huvudpersonen blir upp över öronen förälskad i. Var går gränsen mellan kärlek och vänskap. Om man kysser någon som har pojkvän kan det ändå vara kärlek då? 

Om att hitta en bra plats i sig själv. Hitta orden, gå från liten till att bli stor - att landa i sig själv. Att sluta vara rädd! Rädd för så mycket men självklar i att hon är tjej som gillar tjejer. 

Vackert språk, gillar huvudpersonen mycket väldigt mycket. Känner igen mig en massa i att lämna den tysta bakom i lilla staden och börja om hitta sig själv och sina människor. 

/Paula 


Allt jag inte sa
Författare: Yrsa Walldén
Förlag: Vox by Opal (2017)
ISBN: 9789188665034
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Den här tyckte jag verkligen, verkligen om! Blev först lite besviken på att det var äldre ungdomar, men förlät det ganska snart :)

    SvaraRadera