måndag 10 juni 2019

Vi går varvet av Ina LagerwallIna och jag lärde känna varandra när vi båda 2013 började jobba på Växjö stadsbiblioteket. Vi fann varandra i intresset för barn- och ungdomsböcker och arbetet med unga läsare på biblioteket. När jag fick veta att Ina skrev blev jag nyfiken. Sommaren 2014 och sommaren 2015 hade vi tillsammans skrivdagar i Fria ordets hus med skrivande 10-13 åringar. Någonstans där fick jag frågan om jag ville läsa vad Ina skrev?

Jag minns inte när men jag vet hur imponerad jag blev. Jag hoppades och höll tummarna hårt när Ina första gången skickade in texten till förlag. Jag ville veta hur det skulle gå för Liv, Lisa, Ella och Samuel som jag lärt känna genom Inas texter. Jag fick läsa en ny version och manus lades igen på brevlådan. Lyckan i meddelandet från Ina när hon fått ja från Rabén & Sjögren den glömmer jag aldrig. Även jag blev hur glad som helst.

Pappersvännerna skulle få flytta in i en bok. På riktigt. Min väns dröm skulle bli sann. Nu finns det en bok! En helt perfekt sådan. I dag 10 juni släpps den. Läs den och du får följa med Liv under hennes första termin på högstadiet. En termin där hon försöker passa in och göra som andra vill får att få vara med. Tur för Liv att hon lär känna Samuel, Frallan och Admira. Lyllo dig som snart ska få göra det också.

Jag blev så glad när jag läste berättelsen i bokform och detaljen när Liv målar naglar i varannan röd och varannan rosa fått vara kvar. På lördag är det releasefest och jag ska ha samtal med Ina om Vi går varvet i Växjö på Fria ordets hus. Och ja jag kommer givetvis vara klädd i rosa och rött.

Du missar väl inte att läsa om Inas år som debutant på debutantbloggen.

/Paula


Vi går varvet
Författare: Ina Lagerwall
Förlag: Rabén & Sjögren (2019)
ISBN: 9789129714685
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar