söndag 27 januari 2019

Sanningen om Ester Gråbergs försvinnande

Sanningen om Ester Gråbergs försvinnande kom som ljud i somras på Storytel Kids. Jag sträcklyssnade och tyckte väldigt väldigt mycket om. Nu i januari har berättelsen kommit som tryckt bok. Till min stora glädje har jag återigen fått följa med Julia i hennes nya skola.

Julias pappa har fått ett nytt jobb och hennes mamma blev kär i ett hus så de flyttar från Stockholm till en liten småstad. Julia som går teater på gymnasiet får nu börja samma linje i en ny skola. Allt är nytt och annorlunda. Dramaläraren heter Rafael, han är både sträng och snygg. Alla eleverna måste ha kavaj på sig under hans lektioner, en kavaj som de också ska brodera sina initialer på.

Julia tycker allt känns gammaldags men ser fram emot att de ska sätta upp Hamlet. Redan Julas andra dag i skolan så delas rollerna ut och rollen som Ofelia går till Julias förvåning till henne. Något som får klassens drottning den elaka, vackra och hemlighetsfulla Ester att högljutt ifrågasätta Rafaels beslut han hade ju lovat henne rollen.

Ester springer ut från klassrummet och försvinner. Alltså inte bara för tillfället utan Ester försvinner. Ingen vet var hon finns. Hennes cykel hittas vid en bro. Julia får dåligt samvete och känner att allt är hennes fel.

Försvinnandet är mystiskt och Julia försöker ta reda på vad som hänt. Samtidigt som Julia försöker komma in i klassen. Hur är det med osynliga Agnes kan de bli vänner? Otis verkar söt. Och så finns Benjamin och Tyra Esters bästa kompisar vad vet de?

Ett psykologiskt drama fullt av saker som tvistar till det i tankarna. Från ljudbok till tryckt bok nu tänker jag att berättelsen också skulle göra sig väldigt bra som film ...

/Paula


Sanningen om Ester Gråbergs försvinnande
Författare: Moa Eriksson Sandberg
Förlag: B/Wahlströms (2019)
ISBN: 9789132209871
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar