onsdag 23 januari 2019

History is all you left me av David Silvera

History is all you left me är en otroligt sorglig bok. Om att vara den som lever vidare. Vi får lära känna Griffin. Griffin som blev kär i sin bästa kompis Theo. Kärleken var besvarad och allt var underbart fantastiskt. Theo till och med gillade Griffins OCD som blev värre med tiden.

När Theo kommer in på college långt borta. Då gör Griffin slut för han tänker att det är så det ska vara. De fortsätter prata och vara bästa vänner. Men så blir Theo kär igen. En ny pojkvän och Griffin väntar.

Det som inte får hända händer och Theo drunknar. Vi får följa Griffin i sorg. Att gå vidare är omöjligt. Hemligheterna är får många. Griffin fortsätter prata med Theo fast Theo inte finns där.

Det gör så ont att läsa på samma gång som det är så väldigt fint. Vi får följa med Griffin i början när han och Theo blev kära och så får vi följa Griffin på begravning och hur han gör för att ta sig vidare i livet efter Theo.

Jag hoppas något svensk bokförlag snart börjar översätta David Silvera. Du som gillar David Levithan, John Green, Rainbow Rowell och Becky Albertalli kommer tycka väldigt mycket om Adam Silveras böcker!

/Paula


History is all you left me
Författare: Adam Silvera
Förlag: Simon & Schuster (2017)
ISBN: 9781616956929
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar