söndag 7 januari 2018

So sad today personliga essäer av Melissa Broder

Vad som gör att jag blir nyfiken på en bok och sedan väljer att läsa den. Det är olika varje gång skulle jag tro. Men det måste vara något med omslag, författare, baksidestext som talar till mig. Jag tycker att de allra flesta böcker jag läser är bra. Att jag valet bort de andra.

Med just So sad today ja här är jag säker på att det var omslaget som talade till mig först. Tycker det är helt makalöst snyggt. Sen titeln på det. Så mycket mer visste jag inte om boken när jag började läsa.

Det började med ett anonymt twitterkonto under namnet So sad today. En plats där Melissa kunde få ur sig det som gjorde ont - alla ångerst. Det som sedan blev essäer om ett liv. Ett liv så väldigt olikt mitt, fullt av missbruk, äventyr, lösa förbindelser, tillfälliga möten allt för att dämpa det ångest på olika sätt. Att bli fri från ett missbruk, leva med en sjuk man, panikattacker, psykologer, medicinering.

Det är roligt, mörkt, ärligt och känns väldigt äkta. Det är ögonöppnande, väcker nya tankar och ger mig fler perspektiv. Jag läser gärna mer av Melissa Broder i framtiden.

/Paula


So sad today : personliga essäer
Författare: Melissa Broder
Förlag: Daidalos (2017)
ISBN: 9789171734860
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar