måndag 3 november 2014

Passa! av Thomas Halling

Wille han går i femman, egentligen tycker han om skolan särskilt matten. Men så är det det där med rasterna, Wille gillar inte för på rasterna måste man spela fotboll. Fotboll är långt i från det som Wille ser som perfekt för han föredrar "Schack, dator och bok!". Förstår Wille precis.

När det är dags för den årliga idrottsturneringen på skolan killarna fotboll och tjejerna basket. Ja då tycker Wille sig ha kommit på den bästa lösningen han överlåter sin plats till Moa som inte kan förstå varför tjejerna inte får spela fotboll de också (kan inte jag heller förstå eller varför de inte spelar i blandade lag).

Allt går enligt planen till det att Christian får rött kort och Wille måste spela. Men han får världens plan kan man använda sig av schack-strategi i fotboll också?

Lättläst om allt det där som är svårt när man är elva år, att inte vara som alla andra, om kärlek, men också om funderingar på den där stökiga kille och varför han är som han är. Tycker att Christian råkar onödigt hårt ut i denna bok.

/Paula


Passa!
Författare: Thomas Halling
Förlag: Alfabeta (2014)
ISBN: 9789150116786
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar