onsdag 20 augusti 2014

Barnhemmet av Cecilia Lidbeck

Nu äntligen har jag läst Barnhemmet boken som är nominerade till Barnens romanpris. Var så säker på att jag läst den men inte.

Barnhemmet är en skola för föräldralösa barn och för stökiga barn som behöver lära sig hur man uppför sig. En liten internatskola där det går få barn men finns massor av lärare. Låter som ett guldläge ju, men inte! Barnhemmet styrs av en elaka föreståndarinna. Barnen få enbart ha med sig tre personliga ägodelar till barnhemmet.

Rätt vad det är så börjar barn försvinna bort från barnhemmet. Spårlöst poff borta. Men det görs märkliga upptäckter kring barnhemmet, en sko, en blus i tvätten som tvillingarna som har hand om tvätten vet bars av en av de försvunna flickorna.

Kan de kanske lite på snäll-fröken, kanske hon kan hjälpa. Ska de våga berätta för henne om sina teorier? Är hon snäll på riktigt? Och vem av barnen står på tur att försvinna ...

Verkligt spännande bok som är svår att klura ut slutet på. Tillsammans med två av mina bokklubbar (11-13år och 13-15år) kommer jag läsa de nominerade böckerna under hösten. Hoppas på att kunna få de att lyssna på några av radioprogrammen också, något jag själv ser mycket fram emot.

/Paula

Barnhemmet
Författare: Cecilia Lidbeck
Förlag: Lilla Piratförlaget (2013)
ISBN: 9789187027505
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar