söndag 22 juni 2014

Skrivardagar 16-19 juniFörra veckan, sommarlovets första. Var så ingen vanlig jobbvecka för mig. Det var en av de roligaste jobbveckorna i mitt liv som bibliotekarie. Jag och Ina bibliotekarie hade tillsammans med 15 10-13-åringar 4 skrivardagar. 1 1/2 dag var Mårten Melin med oss (Mårten Melin som enligt mig är Sveriges bästa mellanålders författare). Plats för det hela Växjös finaste hus, det fria ordets hus.

Nervöst att ta emot både barn och författare. Men inte fanns det något att vara nervös över inte. Dagar fulla av skrivande, så till den grad att fingrarna gjorde ont och blev röda. En vecka utan datorer, bara pennor och papper. Det var en så fantastisk vecka, en så fullmatad och inspirerad vecka. Att det nu så här tre dagar senare fortfarande är lite svårt att prata om. Sammanfatta tankarna kring. Men jag gör ett litet försök. En förvirrat men ett försök.

Massa skrivövningar, men också tid för fritt skrivande. Barn som kom och frågade efter lunchen är det ok att jag gå å sätter mig och skriver. En av de saker Mårten lärde oss var att författare stjäl från andra författare. Så när han satt på tåget hem till Lund stal vi helt fräckt hans ord och gjorde fantastiska figurdikter av.

Det jag är mest stolt över från dessa dagar är att vi fick alla små författare att gå upp på scenen och läsa några rader av sina egna ord. Detta för ett fullsatt rum med föräldrar, syskon, bibliotekarier och Smålandsposten. Så kul så roligt!

/Paula som har världens bästa jobb

2 kommentarer:

  1. Åh! Vad det verkar kul! tror jag snor några id'eer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. klart du ska. men jag skulle snare säga att du inspirerats av våra ideér :)

      Radera