tisdag 17 juni 2014

Hjärta av damm av Ingelin Angerborn

För vilken gång i ordningen vet jag inte men Ingelin Angerborn är här igen med en mysrysare för 9-12åringar. Denna gång är det höstlov, höstlov i Stockholm. Bellas bästa kompis är bortrest över lovet och själv ska hon gå på en teaterkurs. Hur ska hon klarar det ensam, gå in själv. Bella fundera länge kanske ska hon gå hem istället?

Men Bella samla mod till sig och går in i den gamla teatern där hon ska tillbringa hela veckan. Massa nya ansikten, ett bekant Hilding i parallellklassen. Där finns också Shirin som hon snabbt blir kompis med. Nelli verkar lite skum, att hon blir hämtad i likbil och säger sig ha sett döden  gör ju inte direkt saken bättre.

Som ledare under veckan har de Mirjam som är skådespelare och Roland, dramapedagog, magiker och eldslukare. Redan första dagen börja det hända mystiska saker, någon knackar på dörren fast ingen är där. De får höra talas om ryktet om ett teaterspöke och om den mystiske teaterdirektören som försvann.

När barnen får ta sig en titt in i rekvisitarummet så kan inte Bella förstå vem tjejen är som gömmer sig där inne. Hilding säger att det bara var en docka och att hon borde ta å skaffa glasögon. Men Bella är säker dockan blinkade med ena ögat åt henne … Vart har den sista teatereleven Rebecka tagit vägen? Hon som inte dyker upp?

Mysläskigt och härligt. Förutom Pussar & Ps och Rum 213 måste jag nog säga att detta är min Ingelin Angerborn favorit. Men säg nästa gång kanske en pojke i huvudrollen?

Tänkte lite extra på hur teaterlärarna med tanke på skrivardagarnas planerande.

Om barnen kommer tycka om Hjärta av damm? De kommer älska den!

/PaulaHjärta av damm
Författare: Ingelin Angerborn
Förlag: Rabén & Sjögren (2014)
ISBN: 9789129690101
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar