onsdag 4 juni 2014

Borttappat: katt, kompis, kalsong

En av mina favorit böcker om sommarlov är Iris Karlssons värsta sommar av Elin Lindell. Nu har författaren kommit med en ny bok. Självklart måste jag läsa den bums.

Boken handlar om Hjödis, men hon tycker så illa om sitt H att hon ger bort det till sin bästis, Judit. Så det blir Jördis och Judith.

Jördis är grym på fotboll, fotboll är det bästa hennes fötter vet. Men så en dag säger Harry, elakaste killen i klassen. Att han vet att om någon vecka kommer det en ny tjej till klassen. En tjej som är värsta fotbollsproffset. Det kan ju inte vara sant Harry han bara retas och hitta på eller …

Inte denna gång. Den nya klasskompisen heter Hermione (för att hennes mamma älskade Harry Potter) hon är ett huvud längre än sina klasskompisar och som sagt grymast på fotboll. Hon imponera på Jördis och Judith genom att säga att hon tycker bäst om hästar på smörgåsen. En ny en tredje vän.

Men det där med att vara tjej och leka tre är aldrig lätt. Inte bara i böckernas värld utan jag minns hur det var. Judith och Hermione börja jämföra glasögonstyrkor. Jördis börjar plötsligt se väldigt dåligt, så dåligt att hon måste få glasögon hon också.

Hur lyckas Jördis tappa bort både katt, kompis, kalson och glasögon?

En rolig och småpinsam bok om kompisar, familj, skola och att tala sanning fast det så lätt kommer ut ljug ur munnen.

/Paula


Borttappat: katt, kompis, kalsong
Författare: Elin Lindell
Förlag: Alfabeta (2014)
ISBN: 9789150116403
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar