lördag 14 juni 2014

Nattfilm av Marisha Pessel


En helg hos mamma och pappa. Premiär med hängmatte-läsning. Tjock härligt spännande bok att slukarläsa. New York, den mystiskt hemlighetsfulle mytomspunne skräckfilmsregissören Cordovas 24-åriga dotter Ashley tar livet av sig. Journalisten Scott McGrath som för fem år sedan fick sin karriär förstörd av just denna Cordova bestämmer sig för att ta reda på bakgrunden till detta självmord.

Scott har flera lådor med material att börja gräva i ... Trots att Scott ingen hjälp vill ha för att lösa mysteriet får han det i alla fall. Nora som precis flyttat till New York tillsammans med sina skådespelardrömmar, Nora var den sista som såg Ashley i livet. Hjälper till gör också Hopper, fast helt och hållet på sina egna villkor. Hopper som fick mystisk post från Ashley efter hennes död. Han kan inte förstå varför ...

Härliga 645 sidor att slukas upp av. Jag var rädd för att det skulle vara en läskig bok, en bok att läsa när det var ljust ute. Det är små otäck bok men inte på något sätt en läskig bok. En fascinerande historia som rullas upp. Vet inte vad eller vem man ska tro på. Något man inte heller vet när boken slutar. Nattfilm är en bok som kommer finnas kvar länge i tanken. Hur var det egentligen? Vems sanning är sanningen? Vems sanning väljer jag att hålla för sanning?

Vill du ha en riktigt bra bok att läsa och slukas upp av i sommar? Nattfilm är ett strålande val!

/Paula som hoppas på att snart få läsa mer av Marisha Pessel

Nattfilm
Författare: Marisha Pessl
Förlag: Natur & kultur (2014)
ISBN: 9789127137684
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar