måndag 9 juni 2014

N som i nostalgi

Som bibibliotekarie trillar jag ofta över böcker som gör mig väldigt nostalgisk. N som i nostalgi får helt enkelt blir en liten lista över böcker som får mig att känna mig nostalgisk i biblioteket när jag går och sätter upp böcker i biblioteket.

Totte bakar av Gunilla Wolde, skoja jag har bakat många "Totte-kakor" som liten.
Alfons Åberg får mig alltid att tänka på berättelsen om hur jag som fyra-åring och nybliven storasyster ville att lillasyster skulle heta Alfons.
När jag går förbi Viveca Lärns böcker så hör jag hennes röst i mitt huvud hur hon på ljudböcker läser om Mimmi, Anders och Eddie.
Evighets serie om tvillingarna Jessica och Elisabeth (som inte finns på biblioteket jag jobbar nu men som fanns på skolbiblioteket där jag jobbade innan). De första böckerna jag slukade på egenhand.
Peter Pohls böcker får mig alltid att le.
Johanna Nilssons namn i bokhyllorna får mig att känna mig lite vemodig och glad på samma gång. Kanske borde jag läsa om något av henne snart. Bäst gillade jag Flickan som uppfann livet, Rebell med frusna fötter och Konsten att vara Ela.

Hade jag inte suttit och skrivit detta inlägg hemma i soffan utan i hyllorna på biblioteket ja då hade listan blivit bra mycket längre.

Detta är en bokstav i Paula och Sandras bokalfabet. Läs även Sandras N som i nostalgi.

/Paula

5 kommentarer:

 1. Jag är lite inspirerad av detta alfabete och funderar på att hitta andra ord att diskutera i ungefär samma anda... Det skulle kunna vara ett sätt att komma igång att blogga i sommar... (: Ja . jag funderar som sagt... Blir så inspirerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å vad roligt att vi inspierar dig! :)

   Radera
  2. Så det är okej om jag inspireras av er finingar? (: Jag älskar att läsa inläggen ni gör även om jag har haft för lite tid att kommentera sista tiden (typ halvåret)! ;p

   Radera
  3. Klart det är ok! Uppge gärna inspirationskälla. Kul att du gillar inläggen! På tok för dålig på att kommentera jag också :)

   Radera
 2. Självfallet kommer jag att i så fall ange inspirationskälla! (:

  SvaraRadera