söndag 12 mars 2023

Silvermannen av Sara Mauritzon

Lillo bor i ett hur som ibland kastar ut honom och hunden Jessie. Då håller Lillo till i trädgården oavsett väder. Lillos mamma har försvunnit sedan några år tillbaka. Pappa har raderat mammas ansikte på alla foton, själv är pappan väldigt osynlig och arg. 

När Lillo får en ny granne så börjar saker hända. Grannen heter Tor, kör stora snabba motorcyklar och har massor av tatueringar. Tor är snäll och se Lillo. Tor fixar ett nytt äppelträd när det tidigare träffats av blixten. Ett stort träd som har äpple direkt. 

När Lillo få syn på en man klädd helt i silver på skolgården så ser inte kompisen mannan. Att det är grodor överallt och bara kommer fler hela tiden gör allt mystiskt. Vad är det egentligen som händer hos Lillo. 

Tor visar sig inte vara vilken Tor som helst som du kanske listat ut. Utan guden Tor. Och mannen klädd i silver det är Loke som är på jorden för att hitta på knas. Och Lillo hon visar sig ha förmågor som han aldrig kunnat drömma om. 

Hur hänger allt ihop egentligen? Tja du får reda på delar om du läser boken och det tycker jag verkligen du ska göra. Jag väntar med spänning på bokens fortsättning som snart kommer ut. Serien heter Yggdrasil och jag gillar mycket! 

/Paula


Silvermannen
Författare: Sara Mauritzon
Förlag: Bonnier Carlsen (2022)
ISBN: 9789179758967

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar