torsdag 25 augusti 2022

Aristotle and Dante Drive into the waters of the world av Benjamin Alire Sáenz

Under min sista semestervecka fick jag covid, igen. Orkeslösheten och hostan. Som sällskap hade jag Aristotle och Dante. Två favoriter från Livets outgrundliga mysterier

Det är sommarlov och Aristotle och Dante tillbringar allt tid tillsammans. Det är kärlek. Men inte på något sätt lätt året är 1987 och Ari som är uppvuxen i ett katolskt hem kan inte riktigt acceptera att han är gay. Han älskar Dante mer allt annat. Men tankarna snurrar och lätt är det inte. Nyheterna pratar om aids och ingen verkar göra något åt det. 

Både Aristotle och Dante har de finaste föräldrarna man kan tänka sig. Stöttande på alla sätt och vis. Genom boken får vi följa kärleken under sista året på High school. Att berätta för de närmaste och på så sätt fördjupa vänskap som man inte riktigt viste fanns där.

Tankar skjuts undan hur blir det sen. De har sökt collage på helt olika platser i olika delar av USA. Att Dante sökt ett kontstnärsprogram i Paris under sista sommaren krånglar till allt. 

Det är vackert, tungt, ärligt, snurp om hjärtat, fjärilar i magen. De finaste relationerna, vänskap, kärlek och familj. Och ja vad ska man säga kort sagt jag älskar boken på alla sätt! 

/Paula


Aristotle and Dante Drive into the waters of the world
Författare: Benjamin Alire Sáenz
Förlag: Simon & Schuster (2021)
ISBN: 9781398505278

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar