tisdag 22 februari 2022

Saker man inte vill veta av Nicola Yoon

Evie Thomas älskade att läsa romantiska böcker. Det var tills hon kom på hennes pappa med kyssa en annan kvinna och hennes föräldrar skilde sig. Tron på kärleken dog och Evie rensade ut alla kärleksböcker ur sin bokhylla. När hon skänker de i en bokbytarhylla kommer hon därifrån med en annan bok. 

Av en slump får Evie en gåva – en övernaturlig förmåga som gör att när hon ser ett par kyssas så ser hon hela deras kärlekshistoria från första orden, första kyssen och hur det kommer ta slut. Andras hemligheter som hon inte vet vad hon ska göra av. 

Samma slump gör att hon hamnar på en dansskola för pardans och lovar att vara med i en tävling tillsammans med X. X spelar i band, band har blå dreadlocks och säger ja till allt alla ber honom om. Han blir väldigt förtjust i Evie … men hon tror inte på kärlek ju. 

Saker man inte vill veta är en perfekt bok att drömma sig bort med till ett soligt Los Angeles och svepas upp av en bok som på en och samma gång är en saga, ifrågasättande av romantiska berättelse och samtidigt en romantisk komedi. Mys. 

/Paula


Saker man inte vill veta
Författare: Nicola Yoon
Förlag: Bonnier Carlsen (2021)
ISBN: 9789179757984

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar