fredag 4 februari 2022

En hemlig syster av Ida Ömalm Ronvall

Isak är en vanlig sjuttonåring i Örnsköldsvik, en fotbollskille som äntligen blivit ihop med drömtjejen Kajsa. Han bor ihop med sina föräldrar och allt är bra ... men så en dag kastas Isaks verklighet omkull. Han hittar ett papper, bekräftelse av faderskap. Pappa har ett barn till, tre år äldre som Isak inte vet om. Alla år han längtade och tjatade om ett syskon så fanns det en storasyster. 

Fanny har precis flyttat hemifrån till en andrahandslägenhet tillsammans med sin bästa kompis. Samtidigt har mamma passat på att hyra ut deras lägenhet och ta ett jobb utomlands. Inget går riktigt som Fanny tänkt sig. Men så får hon jobb på telefonsupport och träffar Amira äntligen en kompis som är på riktigt. 

Isak vet inte hur han ska ta upp vad han hittat med mamma och pappa. Vet mamma om att det finns en storasyster? Isak vill träffa Fanny men hur ska han hitta henne? När Fanny får ett meddelande i sin messenger från en lillebror så vet hon mer än hon vill berätta. Tänker att visst vi kan väl ses om han kommer till Stockholm. 

En fika som inte blir som någon av de hade tänkt. Hur går man vidare när allt blev annorlunda. Hur berättar man för sina vänner om att man inte alls är ensambarn. Hur får man plötsligt en lillebror och en pappa som aldrig tidigare velat veta av en. 

En hemlig syster är en bok att svepas in i fullt av tankar, funderingar och känslor. Jag gillar verkligen Isak och Fanny. Och bäst det är att Ida Ömalm Ronvall låter oss möta bokvänner från hennes tidigare bok. Älskar när författare låter sina karaktärer vandrar in och ut i böcker. 

/Paula


En hemlig syster 
Författare: Ida Ömalm Ronvall 
Förlag: B. Wahlström (2022)
ISBN: 9789132214820

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar