tisdag 1 februari 2022

Agnes Evander och De dödas sjö av Anna Lundgren

Dagen som Agnes fasat för är här, idrottslektionen i simhallen. Djupt vatten är det värsta hon vet. Hon gömmer sig i ett hörn när det är dags att byta om och så plötsligt får hon en syn. Hon ser omklädningsrummet under simlektionen hon någon stjäl mobiler och hennes älskade halsband. Anges förstår inte vad som händer men lägger istället halsbandet i jackfickan. 

På eftermiddagen berättar hon för mormor vad som har hänt. Mormor vill veta allt och när mamma kommer hem säger mormor att det är dags vi måste berätta för henne. 

Agnes får veta om seendet om det som går i släkten om att kunna se framtiden. Fem gåvor finns det. En gåva per familj. En gåva som behöver tränas med start på ett sommarläger. Agnes ansöker och kommer in. 6 veckor hemifrån i en magisk sommarskola. Äntligen en bästa vän och en plats att känna sig hemma på. Samtidigt som något skumt händer och de med gåvor försvinner. Lärarna viskar och ...

Mysigt, spännande och magiskt. Internatskolor är verkligen en av de bästa ingredienserna som finns böcker och så lite magi på det. Perfekt. Jag längtar efter del två nu! 

En perfekt slukarbok för dig på mellanstadiet eller kanske en bok att läsa tillsammans stor och liten. Oavsett vilket LÄS om Alma Evander!

/Paula


Agnes Evander och de dödas sjö 
Författare: Anna Lundgren 
Förlag: Rabén & Sjögren (2022)
ISBN: 9789129733112

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar