tisdag 28 september 2021

Ensamvargar av Katarina Kieri

Under några år får vi långsamt följa Martin och Sasha de finns i utkanten av varandras liv. Det finns en nyfikenhet på den andra. Kanske en känsla att där är någon som är lite som jag. Någon som inte heller vill ha massor av människor runt omkring sig. Det är i början av 2000-talet. 

Martin har precis flyttat med mamma och hennes nya kille långt upp i landet. Han är ständigt orolig för pappa och hans flaskor. Farmor och farfar i den lilla byn är hans trygghet dit han åker helgerna det inte funkar att vara hos pappa.

Sasha bor ensam med sin mamma i den lilla staden. I den lilla byn i närheten har Sasha sin kontaktfamilj där hon ibland är på helgerna och får vara del av en familj. En familj med en hund som Sasha långsamt blir vän med och går långa promenader med.

Jag gillar verkligen stämningen och långsamheten i Ensamvargar. Boken som vågar låta berättelsen ta tid. Hur Martin och Sasha tänker på varandra utan att egentligen har pratat med varandra. Min favoritkaraktär i boken är Martins besvärliga farmor som är översättare. Ensamvargar är en ren njutning att läsa!

/Paula


Ensamvargar 
Författare: Katarina Kieri
Förlag: Lilla Piratförlaget (2021)
ISBN: 9789178133154

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar