lördag 4 september 2021

Allt som inte syns av Katarina von Bredow

När Joel börjar högstadiet är det med den största klumpen i magen. Mobbningen på mellanstadiet var hemsk och nu på högstadiet med de nya klasserna har tre av hans mobbare hamnat i samma klass. Värst är Ester med sin vassa blick, Ester som bestämmer allt. Redan första dagen berättar deras nya klassföreståndare att hon har nolltolerans mot mobbing men det blir väldigt tydligt att hon inte ser något alls.

På kvällen när Joel är ute och gå med sin hund ser han Ester rödgråten och trasig på en parkbänk. Han kan inte bara gå förbi utan de börjar prata. Ester vägra gå hem för där har det hänt något. Joel kan inte bara lämna henne där och en ny vänskap, en osynlig vänskap tar form.

Vi får följa Joel första veckan på högstadiet en vecka som skakar om honom och allt han tidigare vetat. Kanske får han vara med om vänskap? 

Jag har sagt och skrivit det förut men det finns ingen som beskriver de svåraste känslorna så bra och hårt som Katarina von Bredow. Man känner det Joel känner när man läser. Hoppas hoppas på en uppföljare.

/Paula


Allt som inte syns 
Författare: Katarina von Bredow
Förlag: Natur & Kultur (2021)
ISBN: 9789127169159

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar