söndag 19 september 2021

Att se stjärnor av Vio Szabo

I publiken på en roller derbymatch träffas Iskra och Isabelle för första gången. De blir båda helt sålda på sporten och när de får frågan om de inte ska vara med på nybörjalägret är svaret självklart om än lite tvekande. 

Roller derby beskriv som rugby på rullskridskor. Första regeln är att alltid ha skydd på dig och det andra du lär dig är att trilla rätt för att skada sig så lite som möjligt. Det är en otroligt tuff sport full av blåmärken. 

Iskra och Isabelle kommer från två helt olika världar. Iskra tar hans om sin mamma och ser till så att hon tar sina mediciner. Hon ”slipper” fosterhem i utbyte mot en kontaktperson. Isabelle har vuxit upp i en stor villa och i stallet med egen häst.

Två världar geografiskt nära och liv så otroligt olika. Vänskapen som växer fram är knepig det är svårt och kantigt och kanske är det inte bara vänskap? Gemenskapen i laget är stort, välkomnande och inkluderande. Iskra har svårt med alla de där sakerna och fortsätter träna i hemlighet för mamma tycker att det inte verka vara något för Iskra det där med sport. 

Jag är själv ingen sportmänniska men har läst mängder av böcker där sport utövas. Detta är första gången jag tänkt att det där med roller derby det låter väldigt roligt, kanske att jag skulle vilja testa. Om det nu inte var för den lilla detaljen att jag är rädd för att slå mig. 

Att se stjärnor - gå och låna den på närmsta bibliotek direkt och låt dig sugas in i en bokens värld människorna, skavet, känslorna och roller derbyn.

/Paula 


Att se stjärnor 
Författare: Vio Szabo
Förlag: Vox by Opal (2021)
ISBN: 9789188665331

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar