fredag 16 juli 2021

Tilly och de förlorade sagorna av Anna James

Äntligen en andra bok i serien Den magiska bokhandeln! Sedan Tilly och Oskars senaste bokvandringsäventyr är det oro bland bibliotekarierna på det hemliga biblioteket. Hur kunde det vara två barn som upptäckte vad de inte lyckats se? 

En ny överbibliotekarie röstas fram och nu ska allt bli annorlunda kontrollerat och kanske att barn inte ska få bokvandra alls. Böckerna ska bindas på ett nytt sätt. Äventyret ska inte få vara så härligt längre.

Oskar och Tilly fattar inte varför de vuxna inte verkar göra något ska de bara låta det vara så? Även om mormor och morfar säger åt Tilly och Oskar att låta bli att bokvandra för nu och absolut inte in i en sagobok ... tja det går helt enkelt inte att låta bli. Det går ju inte bara att stå bredvid och titta på heller. 

Att kunna bokvandra kanske är det min nya största dröm. Att kunna hälsa på mina pappersvänner i böckerna de bor och att de kan komma och hälsa på mig. DRÖMMEN! 

Jag längtar redan efter nästa del. Böckerna passar alla bokälskare från nio år och uppåt - även alla smarta vuxna som fattar att åldersindelningar på böcker de spelar egentligen ingen roll. 

/Paula


Tilly och de förlorade sagorna 
Författare: Anna James
Förlag: HarperCollins Nordic (20121
ISBN: 9789150965308

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar