söndag 4 juli 2021

Det är någonting som drar i mig av Elin Persson

Andréa går sista terminen på mellanstadiet hon är trött på allt och alla. Som titeln så snyggt säger det är någonting som drar i mig. Hon vet inte vad. Men när de ska välja klasskompisar till högstadiet vill hon inte välja någon hon vill ha nytt.

Hemma finns mamma, grått, fattigt och sovande. Bästa kompisen Anjas vardag är en helt annan hon bor i en fin villa med en mamma som är chef och säger att Anja kan bli vad hon vill. Där finns trygghet, missförstånd och en spännande storebror. 

Att vilja bli stor och ta sig bort men var kvar i det lilla helt utan valmöjligheter. Eller med väldigt begränsade valmöjligheter som att följa med Alex i hans epa och köra bara för att se annat. Att hitta en vän på det mest oväntade stället men att kanske inte vara den som kan behålla en vän just nu? 

Det är svårt att vilja annat än livet ger just där och då samtidigt som man passera den osynliga gränsen mellan barndom och ungdom. Och att samtidigt ta hand om en mamma som inte mår bra. Fullt av känslor som väcker tankar. Jag hoppas livet blir snällt mot Andréa.

/Paula


Det är någonting som drar i mig 
Författare: Elin Persson
Förlag: Bonnier Carlsen (2021)
ISBN: 9789179754693

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar