lördag 4 maj 2019

Mitt hjärta borde slå någon annanstans av Mia Öström

Madeleine känner på sig i hela sitt inre att hon är på fel plats. Trolig fick hennes föräldrar med sig fel barn hem från bb. Någon annan istället för hon borde leva hennes liv i den norrländska hålan. På bondgården med mamma och pappa. Ingen med höallergi borde bo på en bondgård. Det måste ha blivit fel.

När Madeleine vaknar upp bredvid klassens töntigaste kille Rune, dagen efter skolavslutningen i nian då vet hon inte vad hon ska tro. Hon minns inte vad som hände och fara för det värsta. Alltså är det lika bra att ta bussen in till stan för att skaffa akut p-piller. Det kan ju vara så att hon blev av med oskulden på höskullen inte för att hon minns men kanske. Rune skickar sms och vill träffas men Madeleine vill inte ses.

Som tur är följer bästisen Alice med in till stan. Det Alice inte vet är att Madeleine planera att när hon ändå är i stan också ta reda på vem hennes riktiga föräldrar är. Eller åtminstone vilka som är födda samma dag som henne så att hon kan undersöka vems liv hon borde haft.

På apoteket träffar Madeleine helt oväntat sin faster som hon inte sett sen hon var fyra år. En faster Anita som är helt annorlunda sin bror, Madeleines pappa. Kanske att Madeleine kan känna igen bitar av sig själv i fastern? För hos föräldrarna hittar hon noll delar av sig själv.

Mitt hjärta borde slå någon annanstans är en fnissig, klarsynt och ärlig bok om känslan att vara på fel plats och att inte veta vem en själv är, vill vara och ska bli. En varm och härlig läsupplevelse.

/Paula


Mitt hjärta borde slå någon annanstans
Författare: Mia Öström
Förlag: Lilla Piratförlaget (2019)
ISBN: 9789178130702
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Den ska jag precis börja läsa! Känns som en bok som man läser ut väldigt snabbt; på gott och ont.

    Allt gott.
    Sandra på Bokkoll.se

    SvaraRadera