måndag 28 mars 2016

Vi ses i mörkret av David Wiberg

Linnea är kär, upp över öronen. Hon har någon som är hennes hon är någons. Denna någon är ett år äldre Love. Love som tagit studenten och ska flytta till Gävle för att gå ett teknisk basår. Kvar finns Linnea sista året på gymnasiet. Vad gör man av all längtan? En mormor som har dött, en familj i sorg. Men Linnea kan bara tänka på Love - kan inte ta in. Kompisar som drar sig undan - eller är det Linnea som dragit sig undan tillsammans med Love.

Love som hela tiden vill veta var Linnea är, med vem hon är. Mitt i alla kärlek finns en väldig svartsjuka som leder till detta kontrollbehov. Men att vara älskad att vara någons allt. Linneas mamma och en pappa vill så väl, mitt i sorgen tar de sig tid vill sitta ner och prata med Linnea. Hur är det egentligen med Love? De vill så väl men Linnea låter de inte alltid komma nära.

Tidshopp, då, nu, ett sen som kanske skulle kunna. Tidshopp kanske är fel ord - så som tankarna går helt enkelt. David Wiberg en mästare på att fånga tankarna i huvudet hur de är och kan vara. Både då när man var tonåring som Linnea men igenkänningen är stor även nu som vuxen. Dessa ständigt pågående inre monologerna man har med sig själv - parallellt då, nu, sen, kanske, tänk om ...

Jag tycker så väldigt mycket om Linnea!

/PaulaVi ses i mörkret
Författare: David Wiberg
Förlag: Lilla Piratförlaget (2016)
ISBN: 9789187707148
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar