torsdag 31 mars 2016

Vattnet drar av Madeleine Bäck

På midsommarnatten bryter sig Viktor och hans vänner in i Ovansjö kyrka. Ett noga planerat inbrott då det i kyrkan finns en väldigt ovanlig Madonnafigur värd massor av pengar. Men i kyrkan hittar Viktor också en sten som kallar på honom, stenen gör honom rusig av begär - han måste ha! Med sten väcker Viktor ondskefulla krafter till liv som varit döda länge.

En kväll på den övergivna badplatsen träffar Beata och Celia en ensam kille som vill ha lift in till stan. Killen stannar hos Celia och Beata vet inte vad hon ska ta sig till hon förstår - anar - att något med den kille är skumt. Skumt på ett sätt som gör att hon inte vet vad hon ska tro.

I Vattnet drar, finns också Krister som har ovanligt bra hand med djur, men nu plötsligt blir attackerad av en massa fåglar. Journalisten Jäder som äntligen äntligen tänker att nu ska han skriva sin stora artikel han ska sätta dit kommunalrådets son för att han säljer hembränt och samtidigt få ta reda på vad det är för skumt som händer i det lilla samhället. Gunhild som vet, som gör allt för att ondskan inte ska vara här, ondskan som borde vara sovande länge till. Men inte alltså.

Frågan är om allt mystiskt bara har med stenen som Viktor att göra eller om det finns mer?

Ojojoj! Helt golvad av denna skildring av ett litet samhälle och det övernaturliga och otäcka som händer där. Vilka personportärätt. Drömt mardrömmar men så värt.

/Paula som hoppas del två i denna triologi kommer så snart som möjligtVattnet drar
Författare: Madeleine Bäck
Förlag: Natur & Kultur (2016)
ISBN: 9789127144804
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar