söndag 16 februari 2014

Stjärnmärkt av Jessica Spotswood

Det är en ovanlig lyx när första delen slutar så spännande att man inte vet riktigt vart man ska ta vägen att del två redan finns. Och att det bara är att slänga sig över den direkt. Så är fallet med första och andra delen av Systrarna Cahill. Men en tredje del den får tålamodet vänta länge på.

I stjärnmärk är Cate på plats hos systrarna i staden. Systrarna gav henne inget annat väl än att överge Finn och lämna sina småsystrar. Systerskapet som utåt sett håller på med välgörenhet och hjälper brödraskapet. Men systrarna har en hemlighet som ingen utan de själva vet om. Det är de som är häxorna. Häxor som vill ändra på saker och ting. Som att låta kvinnor få tillbaka sina rättigheter som i Arabvärlden och Frankrike.

Cate kämpar på, hon vill inte vara hos systrarna men om hon är häxan i profetissan så måste hon ta över och leda systrarna. Hon vill inte men …

Kvinnor ses som det lägsta lägsta av bröderna, nya lagar träder i kraft, kvinnor får inte längre jobba utanför hemmet. De får inte heller längre lära sig läsa. När dessa lagarna läses upp så skickas Cates småsystrar Maura och Tess. Också de häxor. Man är mer eller mindre säker på att de är de tre häxorna i profetissan men vem av de som är den starkaste vet ingen. Cate fasa för att det ska vara hon. Maura hoppas så hon nästan spricker att det ska vara hon. Tess den minsta hon ja …

Så spännande, så bra, för första gången läser jag en bok och tänker nunna det kanske vore spännande. Fast under förutsättning att nunnegrejejen bara var en förklädnad för häxor då.

/Paula som gillar häxor (om någon nu inte visste det)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar