onsdag 5 februari 2014

Farlig förmåga av Jessica Spotswood

Innan Cates mamma dog fick hon Cate att lova att ta hand om sina småsystrar Maura och Tess och att de skulle hålla sin hemlighet för sig själva. Inte ens berätta för far. Hemligheten att de är häxor. Häxa är det värsta man kan vara i ett samhälle där brödraskapet styr och kvinnor är värda typ noll. En flicka måste innan sin sjuttonårsdag kungöra en förlovning eller bli en del av systerskapet.

Systrarna lever ensamma på landet, tillsammans med tjänstefolket. Pappa är inte hemma mycket sedan han ärvt ett företag i New London. Grannpojken som Cate lekte så mycket med som liten kommer hem från flera år av studier för att fria till Cate. I samma veva får systrarna en guvernant från systerskapet. Hon ska lära de att bli fina flickor, och bortgifta. Systrarna får nya garderober, går på tebjudningar och allt ser bra ut utåt.

Men innan pappa åkte anställde han Finn, smart, fattig, bokhandlarson som trädgårdsmästare. Cate och Finn börja prata och ja … Cate hittar sin mammas dagbok och i den står det om en profetissa om tre systrar, med otrolig magi. Men en av systrarna … sen stod där inte mer. En av systrarna vadå?

Det här är spännande, fängslande, uppslukande. Vill så gärna att Cate ska välja Finn och inte Paul. Gillar verkligen karaktären Finn! Vill läsa del två NU! Tur att den redan kommit ut. Häxor alltså, gillar häxor!

/Paula

2 kommentarer:

  1. Tror du den funkar på gymnasiet eller är den för barnslig? Det står 12-15 år på adlibris men jag tycker den verkar spännande!

    SvaraRadera
  2. Jag är övertygad om att den fungerar på gymnasiet! dumt det där med åldersindelningar ibland tycker jag.

    SvaraRadera