måndag 17 februari 2014

Jag väntar under mossan av Amanda Hellberg

Det är sommarlov Tilda är med mamma och pappa i Sverige. För att hälsa på morfar i skogen i hans stuga. Morfar som bor helt ensam, sedan det att mamma flyttade till England, träffade Tildas pappa och fick Tilda. Tildas mormor försvann spårlöst när mamma var åtta år. Mamma och pappa har bestämt sig för att åka till Norge själva en vecka. Tilda blir själv med morfar i stugan i skogen. Då börjar det hända saker …

Tur att jag för ett litet tag sedan läste Nordiska väsen av Johan Egerkrans. Det gör nämligen att jag har koll på alla väsen som finns i skogen kring stugan. Vem den där lille är som försöker får kontakt med Tilda. Men en lurigare är häxmästaren. Man får genom boken följa den lille …? i sina försök att få kontakt med Tilda, Häxmästaren i sin jakt efter Tilda och så Tilda själv. Tilda som inte vet vad hon ska tro. och vem är det som spionera på henne? Är det själva Häxmästaren eller är det kanske någon annan?

Förstår inte varför jag väntat så länge med att läsa denna bok. Så spännande, bra, romantisk, en riktig slukarbok Gillar hur jag under läsningen använder mig av det jag lärde mig i Nordiska väsen. Tredje boken på kort tid där det där med att hålla hand har stor betydelse, så också i Eleanor & Park och Skräcken på vinden.

/Paula

1 kommentar:

  1. Jag läste den INNAN nordiska väsen, så fick slå upp lite på wikipedia under tiden. :)

    SvaraRadera