fredag 17 januari 2014

Tina och Zlatan av Ann-Kristin Lundmark

Listan över boktitlarna med Zlatans namn i börjar bli rätt många. Lill-Zlatan och morbror raring, Ludde gör en Zlatan, Som Zlatan fast bättre, Strumpmannen och super Slajdan (variant på Zlatan men tydligt vem som menas) och nu Tina och Zlatan. En ofullständigt lista bara de första jag kom på. Och flera lär det bli.

Tina och Zlatan finns med på listan över böckerna vi ska presentera för lärare vecka 9. Tina 8 år ringer från skolan till mormor för att bli hämtad. När mormor kommer bara gråter och gråter hon i bilen. Hon har bestämt sig för att sluta skolan. Att aldrig mer gå tillbaka dit.

Allt har blivit fel. Hon har lovat nya klasskompisen Andy en autograf från Zlatan. Eftersom hennes pappa är sportjournalist borde det inte vara omöjligt. Eller? Problemet är att pappa ska börja ett nytt jobb som radiojournalist borta från sporten. Något han glömt berätta om för Tina.

Inte vill hon berätta för mamma och pappa vad som hänt. Tillsammans med fröken kommer de fram till att ge Tina lite tid, en vecka hemma från skolan. En vecka hos mormor. Mormor full av egna berättelser lyckas få Tina att berätta om varför hon inte vill gå tillbaka till skolan.

Gillar verkligen mormorn i den här berättelsen. Vill också få äta pannkakor vid hennes köksbord. Men bokens slut tja det känns inte helt trovärdigt att Zlatan skulle svara på mejl och posta autografer? Eller vad vet jag?

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar