tisdag 14 januari 2014

Fotboll och dans

Fossa i böcker inför det årliga bokpratet som alla Växjös lärare (f-6) bjuds in till vecka 9 på stadsbiblioteket. Två av de 21 är En i laget av Atle Berge och Jag vill också dansa av Camilla Dahlson.

En i laget om Vidar som flyttat från Island till Norge. Han går omkring i sin Barcelona-dräkt och pratar i sitt huvud med Messi. När han får syn på ett gäng killar som spelar fotboll också i Barcelona-dräkter frågar han om han får vara med. Men är det självklart?

Jag vill också dansa handlar om Alva. Alva som är ledsen för hon vill dansa som de andra i klassen men mamma har inte råd. Finns inga pengar. Men mamma hon får en snilleblixt kanske kan Alva få både danskläder och privatlektioner utan att det kostar något?

Två helt ok, ganska vanliga böcker för barn som läser lite mer text, typ  8-9 år. Men varför har fotbollsboken en kille i huvudrollen och dansboken en tjej i huvudrollen? Jag blir lite trött varför ska det alltid vara så? Så klart ska det vara så ibland men inte alltid. Eller hur? Vad jag vet så spelar tjejer fotboll och killar dansar. Eller?

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar