lördag 25 januari 2014

För dig som precis börjat läsa

Massa nya fina för dig som precis börjat läsa själv.

Du är inte ensam! av Mymi Doinet och ill. Mélanie Allag. Om Julia som åker till Alaska för att hälsa på sin kompis Nanouk. De har träffats på internet. Massor av snö och äventyr. Som att rädda en liten isbjörn och hjälpa den hitta sin mamma igen. Boken avslutas med några sidor isbjörns fakta.

Första träningen av Åsa Oxenmyr och ill. Ingrid Flygare. Äntligen en innebandybok för nybörjar läsare. Så efterfrågat. Joel testar på att spela innebandy kan det vara något för honom? Även om han måste gå på första träningen med pappas gamla innebandyklubba? Avslutas med några sidor innebandy fakta. Det bästa med boken är att Joels mamma har blått hår!

Fast i isen av Mats Wänblad och ill. Micaela Favilla. Ett nytt äventyr med morgan och piraterna. De fryser och tänker att de ska åka till värmen. Men Halv-Nelson har satt kartan upp och ner. Alltså kommer de till kylan och isen istället. Träffar isbjörnar gör de också. Inte lika snälla som de i Du är inte ensam! Tur att sjörövarna har Molly Blod med sig. Säger bara det.

Alla tre böckerna ingår vad Rabén & Sjögren själva kallar "Kul och lättläst!" Böcker med kort text och pratbubblor!

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar