lördag 5 augusti 2023

Yellowface av Rebecca F. Kuang

Rebecca F. Kuang är en av de författare jag sett mest hype om på booktok. Jag har varit nyfiken men inte känt att någon av hennes tidigare böcker lockat mig. Men så plötsligt överallt var Yellowface. En bok om två unga författare varv den ena dör och den andra skäl hennes manus. Böcker om böcker och skrivande. Jag var såld! Detta vill jag läsa. 

Athena Liu och June Hayward träffas när de läser kreativt skrivande. De bli bekanta, kanske nästan vänner ett litet tag. Båda får sitt första bokkontrakt men inget är den andras likt.

Athena blir snabbt den nya unga bästsäljande författare som alla alla älskar. Junes debutbok säljer nästan inget alls och går de flesta förbi. 

Där kunde Athena och Junes liv dela sig åt men de hamnar i samma stad och känner inte så många andra. De träffas ibland. June är avundsjuk och önskar att hon hade det Athena har. Så en kväll i Athenas lägenhet, kvävs Athena i en pannkaksätar tävling. June gör allt för att rädda henne ... men döden är ett faktum. 

På vägen ut från Athenas tomma lägenhet tar June mes sig Athenas manus ... Ett manus ingen läst och som är skrivet på skrivmaskin ... hon skriver in berättelsen på datorn och gör den till ”sin.” Kontaktar sin agent och budgivningen är på gång. Det är så här det ska vara så det inte var första gången för June ...

June är en manipulativ huvudperson hon är väldigt bra på att motivera att det är hennes berättelse hennes bok. Att hon inte gör något fel utan ... twitter kokar och röster är misstänksamma ... Yellowface är en väldigt spännande, tankevrickande bok om skrivande, rasism, författade, berättelse och bokbranschen. 

Tips tips tips!!!!

/Paula



Yellowface
Författare: Rebecca F. Kuang
Förlag: Borough press (2023)
ISBN: 9780008532789

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar