torsdag 6 juli 2023

Amors pilar av Wibke Brueggemann

Det är sommarlov i London. Tilly gör mest inget alls enligt hennes föräldrar. Men det är ju så hon trivs bäst. Hennes bästa kompis och granne Teddy kallar till akutmöte han behöver hjälp. Teddy är kär och kan inte riktigt prata då ... Tilly kommer till utryckning. Och där är hon Katherine Cooper-Bunting.

Det är ju inte Tilly som ska bli kär eller hitta flickvän ... men Katherine Cooper-Bunting alltså. Tydligen ska hon vara med i en amatörteater uppsättning under sommaren. Teddy ska provspela och Tilly följa med som stöd.

Samtidigt så flyttar farfar hem till Tilly och hennes föräldrar. Farfar med ett tidigt stadie av alzheimers. Pappa dirigenten jobbar hela tiden. Mamma ballerinan även hon. Är det alltså Tilly som ska ta hand om farfar? Tur att det behövs en pianist till teatern då farfar är en sådan.

Tilly försöker hålla sig borta från Katherine Cooper-Bunting men det är väldigt svårt ... där finns samvetet och spöket Grace. Tilly och Teddys bästa vän som var med i en olycka och dog tre år tidigare. Sorgen sitter fortfarande djupt. 

Det är roligt och mysigt att få följa med Tilly under hennes sommarlov. Att sucka högt över hennes dysfunktionella föräldrar. Att heja på Tilly och Katherine Cooper-Bunting. Men också vänskapen med Teddy. Boken är full av karaktärer att tokgilla.

Perfekt sommarläsning för alla från typ 12 år och uppåt!

/Paula


Amors pilar 
Författare: Wibke Brueggmann
Förlag: Natur & Kultur (2023)
ISBN: 9789127170872

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar