måndag 5 juni 2023

Med sådana vänner av Meg Rosoff

New York den varma sommaren 1983 och Beth har fått en drömig praktikplats på en stor tidning. En flytt och en sommar långt hemifrån. Hon ska bo inneboende hos sin bästa kompis storasyster och hennes kille. Lägenheten ligger högt upp, utan hiss. Det är hur varmt som helst och det finns kackerlackor. Men vad gör det när allt är spännande och nytt. 

På tidningen lär Beth känna praktikanten Edie och frågan det första mötet är det de två. Edie är uppvuxen i New York, hon är vacker cool och har koll på allt. Hon lär Beth hur allt är. 

Värmen är tryckande och drinkarna svala och många. 

Snart flyttar Beth hem till Edie i den stora tomma våningen. Föräldrarna är på sommarställe och de har våningen för sig själva. En vänskapsförälskelse, en härlig och underbar tid. Men ... kan det kanske var så att fantastiska Edie inte är helt ärlig med ett och annat ...

Man riktigt känner värmen när man läser. Meg Rosoff som alltid alltid riktigt bra. Jag har gått och tänkt på Beth efter läsningen av boken och funderat på vad som hände med henne efter sommaren i New York.

/Paula


Med sådana vänner
Författare: Meg Rosoff
Förlag: Lilla Piratförlaget (2023)
ISBN: 9789178133796

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar