lördag 11 juni 2022

Skarp av Helena Dahlgren

Litteraturvetare Emma Wijkmans liv är nästan på botten. Hennes examen har föreslagit att de inte ska ha varannan vecka längre utan att dottern Saga borde bo mer hos han och hans nya kärlek. Avhandlingen Emma borde skriva på är nog kanske nedlagd. Hon vickar på förskola, dricker massor av vin och läser om sin favoritförfattare Beata Skarp om och om igen. 

När hon får syn på ett vistelse stipendium i Norrbotten i Beata Skarps hus bara vet hon att det är hennes chans. Nu ska det vända. Hon ska få stipendiet. En månad i Skarps hus är vad som behövs för att få fart på avhandlingen och livet.

Hon får stipendiet. Det är som en dröm tills det inte är det. I Skarps hus kommer och gå hennes bror och svägerska. De fyller på mat och vin. Se till att hon har allt hon behöver. Plus att de snokar lite mer för varje dag som går. Snokar och ja vad gör de egentligen? Vad var det egentligen som hände Skarps sista tid i livet? 

Mysspännande och fullt av kärleken till böcker. Är det något jag verkligen gillar så är det ju böcker som handlar om böcker. Underbar läsning <3 

/Paula


Skarp
Författare: Helena Dahlgren 
Förlag: Bokförlaget Forum (2022)
ISBN: 9789137156668

1 kommentar: